ABORTUS, JA OF NEE?

 

Een kameraad van me van vroeger – een niet-christen – zei laatst:

Vroeger dachten de Amerikanen dat indianen geen ziel hadden en dat ze er dus alles mee konden doen wat ze wilden. Daarna, in de tijd van de slavernij, waren we ervan overtuigd dat negers geen ziel hadden. Ondertussen hebben we begrepen dat het mensen zijn zoals wij.

image197Nu beweren we dat ongeboren kinderen geen ziel hebben, om er alles mee te kunnen doen wat we willen. Maar eens zal de tijd komen dat we ook hier tot inzicht zullen komen en met verbazing terug zullen zien op deze tijd van gebrek aan beschaving.

Een opmerkelijke uitspraak voor een modern iemand vond ik. Iedereen die voor modern wil doorgaan zal zeggen homohuwelijk en abortus heel normaal te vinden.

Vroeger was er een filmpje in omloop waarin getoond werd hoe een abortus in zijn werk ging: uit elkaar getrokken en verwijderd met behulp van een kniptang of verbrand met een zuuroplossing of het ‘conceptieproduct’ werd weggezogen met een doorzichtige ‘stofzuiger’, zodat je goed kunt zien of alle stukken eruit gekomen zijn. Het was duidelijk te zien dat de foetus zich terugtrok en in doodsstrijd verkeerde. Zelfs onze koningin had dat filmpje gezien en was geschokt. Toch heeft ze toen haar handtekening gezet onder de abortuswet, in tegenstelling tot de koning van België.

Het is geweldig dat de socialisten voor de armeren en zwakkeren opkomen in onze maatschappij, maar dat ze juist de allerzwaksten zo laten vallen, dat is wel heel vreemd.

image547Ik kan me heel goed voorstellen dat aan abortus denken in bepaalde gevallen heel erg verleidelijk is.
Een kind krijgen van een getrouwd iemand of van iemand waar je niet echt van houdt, of midden in je studies, of een kind wat gehandicapt dreigt te worden, daar zit je niet op te wachten, dat gooit je hele leven om. De eerste paniekreactie is: wegmoffelen die handel. Maar we hebben het wel over een mens, ook al kan hij of zij dat zelf nog niet zeggen.

En hoeveel schade ondervindt de moeder er zelf van? Ieder jaar zal ze waarschijnlijk denken: “Nu zou hij of zij zoveel jaar geweest zijn, hoe zou hij of zij zijn geworden zijn als ik geen abortus had laten doen?” Het is een wond die niet sluit. Als je iets doodt in jezelf, dood je iets van jezelf.

Ben je onverwachts en ongewild zwanger en zoek je naar hulp, snuffel dan eens rond op deze website: http://www.erishulp.nl/.


Wel of geen abortus plegen wordt gerangschikt onder de ‘rechten van de vrouw’ en vreemd genoeg niet onder de ‘rechten van het kind’. ‘Baas in eigen buik’ alsof het kind ook meer van de moeder dan van de vader is… En als zo’n kind zit je mooi te kijken met die ‘Baas in eigen buik’.

De ‘manuele vacuümaspiratie’ of ‘zuigcurettage’ wordt nu nog het meest toegepast om het ‘conceptieproduct’ te verwijderen, zoals onze ‘genees’heren graag deftig uitdrukken; als het kind ouder is dan 13 weken, moet eerst wel het schedeltje geplet worden.image230

 

Opmerkelijke opmerkelijkheden

1. Een prediker en zijn vrouw zijn erg arm. Ze hebben al 14 kinderen en de moeder ontdekt dat ze weer zwanger is. Zou jij een abortus aanraden, ook gezien de overpopulatie in de wereld?

2. De vader heeft een of andere geslachtsziekte, de moeder tuberculose. Ze hebben 4 kinderen. De eerste is blind, de tweede is gestorven, de derde doof en de vierde heeft ook tuberculose. Zou je in zo’n situatie abortus plegen of aanraden?

3. Een blanke verkracht een 13-jarig negermeisje en zij wordt zwanger. Zou je als je de ouders van dit meisje was haar meenemen naar een abortuskliniek?

4. Een tienermeisje is zwanger, ze is niet getrouwd en haar verloofde is niet de vader van het kind, wat zou je doen of aanraden?

Als in een van die gevallen abortus gepleegd zou zijn, dan hadden we:

In het eerste geval nooit John Wesley gehad, een grote evangelist uit de 19e eeuw.
In het tweede geval zouden we nooit van Beethoven hebben kunnen genieten.
In het derde geval hadden we Ethel Waters, een beroemde gospelzangeres, gemist.
En in het vierde geval was Jezus’ komst geblokkeerd geweest!

Hoeveel geweldige mensen hebben nooit het licht gezien door onze praktijken! En in al deze 4 gevallen zou het eigenlijk ‘verstandig’ geweest zijn abortus te plegen.

image783Een recent geval vind je hier: een baby’tje van een 16-jarig hoertje waarop de abortus niet lukte, die als kind flink mishandeld is geweest en nu een geweldig leider is geworden.


Een treffende uitspraak in deze kwestie is die van Ronald Reagan:

Ik stel vast dat iedereen die voor abortus is, reeds geboren is.

 

De geschiedenis komt tot een climax

Toen de Israëlieten als slaven in Egypte woonden, besloot de farao ineens dat alle pasgeboren jongetjes gedood moesten worden. Eentje die hieraan ontsnapte was Mozes, die later de grote redder van het Israëlische volk zou worden en de wet van God met zijn 10 geboden ontving.

Toen Jezus geboren werd en Herodes door de wijzen uit het oosten te horen kreeg dat de koning der Joden geboren was, besloot hij alle jongetjes in die streek te doden. Maar ook Jezus ontsnapte hieraan, de redder die eeuwig leven geeft aan ieder mens die wil.

Nu leven we weer in een heel cruciale tijd. Dus de vele abortussen zijn niet toevallig. Ook in dit geval stookt de satan de boel op omdat hij doodzenuwachtig is vanwege de grote Godsmannen die in deze tijd zullen opstaan. En dat tegenwerken kan hij ook doen door vrouwen onvruchtbaar te maken. Ook moeders van grote mannen uit het Oude Testament waren eerst onvruchtbaar, zoals de moeder van Isaak, Jakob, Jozef, Simson, Samuel en Johannes de Doper. Maar Gods werk is niet tegen te houden, ook niet in onze tijd!