Spoken en andere geesten

 

image034Gespook in huis, klopgeesten, voorwerpen die spontaan bewegen, licht dat uit en aan gaat, schimmen die voorbijkomen, angstaanvallen, nachtmerries, rare ziekten, enz. Er zijn meer mensen die hier last van hebben dan je denkt.

Veel mensen durven het aan niemand te vertellen, bang om voor gek versleten te worden, maar het komt echt veel voor. En pilletjes van de dokter of psychiater helpen hier niet echt tegen.

Soms is het door eigen schuld, soms zat het al in huis, soms is het erfelijk dat soort dingen om je heen te hebben, of het zit in de omgeving. Het maakt allemaal niet uit, er is in ieder geval een oplossing voor.

Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor zulke verschijnselen. Misschien hebben mensen in dat huis vroeger hele grove dingen gedaan, tot mishandeling of moord toe, of incest, maar vaak is het door waarzeggerij, spiritisme of een of andere vorm van hekserij.
Misschien zijn er voorwerpen in huis die niet goed zijn, voorwerpen die met een of andere vorm van hekserij of afgodendienst te maken hebben.

In Jezus’ tijd waren de mensen er zich van bewust dat veel ellende door boze geesten veroorzaakt kon worden. Je kunt lezen dat Jezus vaak mensen van deze wezens bevrijdde, het was een belangrijk onderdeel van zijn taak op aarde. Nu past dat niet in onze cultuur zo te denken.

image468Als er zulke rare verschijnselen in huis zijn, roep dan een serieuze christen (liefst twee) om ervoor te bidden. Over het algemeen zijn zulke “huiswezens” makkelijk weg te sturen. Experimenteer niet zelf, maar laat het doen door mensen die de naam Jezus kunnen en mogen gebruiken omdat ze zelf bekeerd zijn. Maar natuurlijk kun je op momenten dat je aangevallen wordt altijd de naam Jezus gebruiken om je te verdedigen, want daar zijn ze als de dood voor. En doe verkeerde voorwerpen, boeken en muziek het huis uit, anders denken die wezens het recht te hebben in dat huis te blijven.

Zijn ze binnengekomen door waarzeggerij of iets van die aard, vraag God dan om vergeving en stop die praktijken. Die geesten geven in het begin de indruk je te helpen en te dienen, maar op den duur vernietigen ze alleen maar, want dat is hun ware aard.
Roep er in ieder geval christenen bij. Vaak hebben mensen uit de pinkstergemeenten of volle evangelie gemeenten ervaring met dit soort zaken, ook mensen uit de katholieke charismatische beweging, maar in andere soort kerken zijn soms ook mensen met ervaring op dit gebied te vinden. Doe een schietgebedje om de juiste persoon te vinden. Ik kan eventueel helpen iemand te vinden. Als je in Zuid-Limburg woont zouden wij zelf kunnen helpen, we wonen in Brunssum.

Ik heb op dit gebied Jezus vaak zien handelen om mensen te bevrijden. Hij is dezelfde vandaag als dat Hij vroeger op aarde was. Als we Hem het vertrouwen geven doet Hij dezelfde dingen als dat Hij vroeger deed, en Hij doet het graag.
Als je hier klikt kun je wat ervaringen lezen die ik er zelf mee gehad heb.